Winkelwagen
Product is toegevoegd aan winkelwagen
detail-header

Sal Nitrato de Sodio

Wat is nitrietzout?

Nitrietzout is een vacuümzout dat bij uitstek geschikt is voor de vleesverwerkende industrie. Het wordt vooral gebruikt bij het maken van worsten en vleeswaren. Nitrietpekelzout zorgt namelijk voor een langere houdbaarheid van het vlees en voor een mooiere uitstraling. Het is daarmee een hulpstof met verschillende functies in de voedingsindustrie. Het wordt in nog veel meer producten gebruikt en is beschikbaar in twee varianten: 0,6% en 0,9% nitriet. Afhankelijk van het doeleinde kunt u kiezen voor een variant. Onze specialisten staan klaar om vragen voor u te beantwoorden.

Nitrietzout kopen voor de beste kwaliteit

Genitreerd zout is zo waardevol voor de voedingsindustrie, omdat het bacteriegroei voorkomt en zorgt voor een aantrekkelijke kleur van vlees. Het vlees wordt minder temperatuurgevoelig en is daardoor langer houdbaar. Geen zorgen over salmonella en andere bacteriën, met nitrietzout heeft u gegarandeerd kwaliteit. Zeker binnen de voedingsindustrie zijn er zeer strenge eisen aan vleesverwerking, dus het is belangrijk daar zorgvuldig mee om te gaan. Tevens zorgt nitriet voor een chemische conservering door de gevoeligheid van oxidatie van onverzadigde vetten te verminderen. Genitreerd zout is dus absoluut onmisbaar wanneer u bijvoorbeeld worsten maakt en droogt.

Nitrietpekelzout gebruiken in de voedingsindustrie

Eurosalt heeft zich jarenlang gespecialiseerd in het ontwikkelen van de beste soorten zout. Dit doen we door continue te vergelijken en te verbeteren en de trends en ontwikkelingen in de gaten te houden. Door korte lijnen te houden met de controleurs, weten we precies waar onze producten aan moeten voldoen. Neem direct contact op met een van onze professionals en we helpen u graag verder met het beste product! Uiteraard kunt u het voedingszout ook direct bestellen via onze webshop!

 

Bekijk alle gladheidsbestrijdings producten

Strooizout producten