Klantenservice:
0168-393200
Deutsch? Klicken Sie hier!

Voeding

Wij mensen hebben iedere dag zout nodig. Zout stelt ons lichaam in staat een aantal essentiële functies uit te voeren. Door te eten nemen we zout op.

Zout is belangrijk in de voedingsindustrie. Het wordt gebruikt als smaakstof en conserveringsmiddel. Het is een essentieel bestanddeel van de menselijke voeding. Zonder zout zou ons voedsel smaakloos zijn en zouden we er minder van genieten.

Ons consumptiezout wordt ingezet in vele toepassingen. Keukenzout wordt dagelijks gebruikt bij het koken. Zout wordt gebruikt in de brood- en kaasindustrie. In de visverwerkende industrie wordt het gebruikt als conserveermiddel en smaakstof.

Nitrietzout wordt ingezet bij de vleesverwerkende industrie. Nitriet zout is een speciaal soort zout met een precies gedoseerd gehalte nitriet. Het zout beschermt tegen gevaarlijke bacteriën en tegen de oxidatie van vetten. Ook geeft het smaak en een gezonde rode kleur aan het vlees.

In de meeste landen van Europa heerst een jodiumtekort. Onze bodem bevat te weinig jodium waardoor het niet terug komt in onze voeding. Jodium is een belangrijke voedingsstof voor mensen en moet dan ook met enige regelmaat geconsumeerd worden. Daar dit belangrijke sporenelement in menselijke voeding ontbreekt, wordt het gebruik van gejodeerd zout aanbevolen.


.