Klantenservice:
0168-393200
Deutsch? Klicken Sie hier!

Eurosalt strooizout / wegenzout K 0-1,6 mm

Gladheidbestrijding is essentieel voor de veiligheid op de weg. Sneeuw, ijzel of condensatiegladheid kan het verkeer, en daarmee de economie, flink verstoren. Eurosalt levert sinds begin jaren ‘80 hoogwaardig wegenzout aan publieke en private wegbeheerders.

Eurosalt wegenzout / strooizout

Er bestaan grote kwaliteitsverschillen in wegenzout. Met meerjarige ervaring in de levering van wegenzout, weten we als geen ander dat ook hier “stilstand achteruitgang” betekent. Continu innoveren is de sleutel tot succes. Recent en onafhankelijk onderzoek* heeft aangetoond dat steenzout in de korrel 0-1,6mm veruit de beste strooi-eigenschappen vertoont.

Productinnovatie

Wij hebben de korrelgrootte van ons steenzout aangepast naar 0-1,6 mm. De verfijning van ons wegenzout levert u naast een beter en efficiënt strooipatroon nog steeds alle voordelen van steenzout. U krijgt het beste van twee werelden! Een fijne korrel met een gering doorstuiter effect met behoud van de wat grovere korrel. De grove korrel is er nog steeds als garantie voor de lange duurwerking. Daarnaast een zeer laag vochtgehalte (<0,5%), waardoor u méér zout per 1.000 kg ontvangt. Kortom, efficiënt zout op alle mogelijke manieren, zowel voor preventief als curatief strooien! Altijd klaar voor gebruik en óók verkrijgbaar in zakken, emmers en big bags.

Door het lage vochtgehalte (max. 0.5%) is het overigens goed houdbaar en altijd klaar voor gebruik: Geen korsten, geen klonten, en geen "instortende bergen" als u met een transportband laadt. Het strooizout voldoet uiteraard aan de CROW normen van publicatie 270.

 

Tabel eurosalt wegenzout / strooizout K0-1,6mm

In de tabel staan de meetgegevens voor de hoofdrijbaan voor alle geteste typen zout, in onbereden én bereden toestand, en uitgesplitst naar locatie. De genoemdepercentages zijn de aangetroff en hoeveelheden op de betreffende locaties t.o.v. de nominale hoeveelheden die op deze locaties verwacht werden. Bron: Onderzoeksresultaat Provincie Gelderland, Overijssel en RWS, rapportage “korrelgrootte is cruciaal voor het gedrag van wegenzout”. Januari 2013.

Duurzaam inkopen

Bij duurzaam inkopen worden de milieuaspecten van verschillende wegenzouten ook beoordeeld. Energieverbruik is bepalend voor de duurzaamheid van wegenzout. Het energieverbruik en de daaraan verbonden CO2-uitstoot is bij de productie van steenzout zeer gunstig t.o.v. vacuümzout. De uitstoot bij steenzout is namelijk een veelvoud minder dan bij de productie van vacuümzout.

Snelle levering

In een winterseizoen kan uw zoutvoorraad snel verminderen. Vanuit meerdere depots in Nederland kunnen we u binnen 24 uur beleveren. Leveringen in het weekeinde en op feestdagen zijn uiteraard ook mogelijk. Eurosalt is in het winterseizoen 24 uur per dag / 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. Met een ruime voorraad en depots geografisch verspreid door heel Nederland zijn we altijd dicht bij u in de buurt! Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om uw zoutvoorraad bij ons strategisch in opslag te nemen. Zo kunt u met een gerust hart uw voorraad uitbreiden zonder dat grote investeringen uw budget beperken.

Voordelen Steenzout K 0-1,6

  • - De beste kwaliteit voor een scherpe prijs
  • - Zeer laag vochtgehalte, méér zout voor uw geld
  • - Duurzamere productie, minder milieubelastend
  • - Snelle levertijden- Géén klont-en korstvorming
  • - Géén brug-/gewelfvorming: Altijd toevoer in uw strooier
  • - Niet alleen in bulk, maar ook in zakken verkrijgbaar
  • - Conform CROW normering

 


 

Strooizout / wegenzout in zakken, emmers en big bags!

Het strooizout is leverbaar in bulk per kipper, silo en zelfs per schip. Voor kleinschalig gebruik leveren wij het unieke strooizout ook in zakken van 50 kg, 25 kg, 10 kg , 5 kg en emmers van 7,5 kg. Tevens leverbaar in big bags van 1.000 kg en 1.250 kg. Bij Eurosalt kunt u tevens terecht voor zoutkisten voor de opslag van het strooizout. De zoutkisten voor strooizout hebben een inhoud van 150 tot 1.100 liter en gemaakt van 100% recyclebaar en oerdegelijk polyethyleen.

Geen ruimte, maar niet mis willen grijpen?

Zolang we het weer nog niet kunnen voorspellen, kunnen we wel een zekerheid inbouwen, waarmee u als afnemer niet mis hoeft te grijpen. We bieden u dan ook de mogelijkheid tot het aanschaffen van een zogenoemde “Strategische voorraad”, om een tekort aan strooizout in extreme winterse omstandigheden te voorkomen. Naast uw reguliere contract met een leveringsverplichting voor ons, biedt een strategische voorraad strooizout u meer zekerheid. U bepaalt zelf de hoogte van deze voorraad, om daarmee een ideale noodvoorziening te creëren. Lees hier meer.

Is uw interesse gewekt?

Onze medewerkers beschikken over up-to-date kennis van de ontwikkelingen en mogelijkheden voor de gladheidbestrijding. Graag overtuigen we u in een persoonlijk gesprek. Wilt u een afspraak maken of direct al bestellen? Bel ons op 0168-393200 

.