Klantenservice:
0168-393200
Deutsch? Klicken Sie hier!

Zout voor uw waterontharding - Regeneratiezout

Eurosalt onthardingszout Bent u de vervelende vlekken die op uw douche ontstaan na het douchen zat, of de aanslag die op uw ruiten en douchekranen zichtbaar is? Of heeft u last van een hoog gehalte zeepgebruik in uw wasstraat / wasserette of stomerij?

Bij Eurosalt bieden wij met ons onthardingszout, ook wel regeneratiezout genoemd, de oplossing voor uw hard water problemen. Om water te ontharden wordt zout gebruikt. Wanneer spreekt men van hard water en hoe wordt dit behandeld? Wanneer water een behoorlijke hoeveelheid calcium en magnesium bevat, wordt het hard water genoemd. In Nederland drukken wij de hardheid van het water uit in Duitse hardheid, DH.

Hoewel hard water niet schadelijk is voor de gezondheid, kan hard water een aantal ongewenste effecten hebben. De mineralen calcium en magnesium kunnen neerslaan als kalk, met alle gevolgen van dien.

De werking van onthardingszout

Om water te ontharden wordt een wateronthardinginstallatie aangesloten op de watertoevoer. De installatie bevat een ionenwisselaar. Een ionenwisselaar is een kolom gevuld met kleine bolletjes kunsthars. Aan het ionenwisselaarhars zijn ionen gebonden. Deze ionen kunnen worden uitgewisseld met andere ionen uit het langsstromende water. Bij ontharding stroomt hard water door het harsbed. Het hars bindt “harde” calcium- en magnesiumionen en geeft “zachte” natriumionen af. Hierdoor wordt het water zacht. De uitwisselingscapaciteit van het hars is niet onbeperkt. Na verloop van tijd is het hars verzadigd met calcium en magnesium. Het hars moet worden doorgespoeld met een natriumchlorideoplossing om weer te kunnen ontharden. Het hars wordt geregenereerd. De calcium en magnesiumionen worden afgevoerd naar het riool. Ontharding kan opnieuw plaatsvinden.

Zo heeft u enkel door het gebruik van onthardingszout in korte tijd weer fris zacht water, zonder last te hebben van vervelende kalkaanslag. Geniet van gezond, zacht en fris water en houdt uw sanitair, leidingen, apparatuur, ramen en vloeren voortaan vrij van kalkaanslag. 

Producten & mogelijkheden

Onthardingszout is er in diverse soorten en maten. Eurosalt levert onthardingszout in brokken, tabletten en zout van verschillende korrelgrootte. Eurosalt levert al meer dan vijfentwintig jaar zout in circa vijftig verschillende zoutvarianten door zowel Nederland, Frankrijk, België als Duitsland. Productkwaliteit, service en advies staan daarbij hoog in het vaandel. 

Direct broxo, zouttabletten, zoutkussens, en/of ander zout voor uw waterontharder bestellen? Klik hier voor de diverse typen regeneratie-zout. 

.