Klantenservice:
0168-393200
Deutsch? Klicken Sie hier!

Industrie

Zout is overal. Veel producten om ons heen zijn geproduceerd van zout of er wordt zout gebruikt in het productieproces. Veruit het meeste van het in de wereld geproduceerde zout wordt gebruikt in de industrie.

De grootste toepassing van zout is ook een van de minst bekendste. Het wordt gebruikt als grondstof voor de chlooralkali-industrie. Deze industrie staat aan de basis van vele producten in ons dagelijks leven, zoals chloor, soda en PVC.

Eurosalt beschikt in Moerdijk over een moderne breek- en zeefinstallatie voor steenzout. Via een 5-tal voorraadsilo’s van 70 ton wordt het zout vervolgens in siloauto’s of kippers geladen. Hierdoor kunnen wij onze klanten snel en ‘op maat’ beleveren.

Afhankelijk van het productieproces leveren wij verschillende types zout. Het zout moet dus ook van een zeer hoge kwaliteit zijn met een constante korrelgrootte, zuiverheid en vochtgehalte

Eurosalt levert zout aan vele industrieën. Onze producten worden o.a. gebruikt in de textiel-, cosmetische en keramische industrie en bij olie- en gaswinning en olieraffinage. Bij olie- en gaswinning wordt ons zout gebruikt in boorvloeistoffen. In de textielindustrie wordt het gebruikt in het verfproces.

.