Klantenservice:
0168-393200
Deutsch? Klicken Sie hier!

Diervoeders

Net zoals wij mensen kunnen dieren ook niet zonder natrium in hun voeding. In de landbouw zorgt diervoedingszout voor de noodzakelijke zoutinname.

Voedingszout dient als grondstof voor industrieel geproduceerde premixen of als gebruikskaar voedingssupplement. Steenzout kan als weidezout gebruikt worden. Het zout kan door een (kunstmest)strooier over het gras door de uitgekiende korrelstructuur uitgestrooid worden. Het Natrium zorgt voor een noodzakelijk voedingssupplement voor de bodemvoeding. Doordat het vee deze stoffen door het eten van gras tot zich krijgt, wordt de melkproductiviteit vergroot, evenals het welzijn van het vee.

In veehouderij worden ook likstenen gebruikt. Er zijn likstenen in verschillende samenstellingen, met en zonder mineralen. Eurosalt levert naturel (wit) en gemineraliseerde likstenen. Naturel likstenen zijn vervaardigd uit puur vacuümzout. Ze zijn vormvast onder alle weersomstandigheden. Wij leveren ook de welbekende roodbruine gemineraliseerde liksteen voor schapen, paarden en rundvee. Er is met deze liksteen uitgebreide ervaring opgedaan in Duitsland. Het grote voordeel is: een liksteen met een uitgekiende mix van zout, magnesiumoxide en spoorelementen. Onze likstenen zijn hierdoor geschikt voor alle dieren.

.