Klantenservice:
0168-393200
Deutsch? Klicken Sie hier!

Alternatieve strooimiddelen

Voor plaatsen waar u liever niet met zout strooit, maar waar een ijsvrije doorgang wel belangrijk is, kan Eurosalt verschillende alternatieve dooimiddelen leveren:

Power Melt
Power Melt is een hoogwaardige zoutmix van Natriumchloride en Calciumchloride. De smeltcapaciteit ligt vele malen hoger dan gewoon onbehandeld wegenzout. Sneeuw en ijsvorming wordt razendsnel afgebroken doordat de Calciumchloride component vocht aantrekt en warmte genereert. Powermelt is uiterst effectief onder extreme weersomstandigheden en bij een lage verkeersintensiteit. Waar gewoon zout werkt tot -6 is Powermelt actief tot -12.

Verkrijgbaar in 25kg zakken en in bigbags is Power Melt een veilige keuze voor de serieuze gladheidbestrijder.

Ureum dooikorrels
Ureum wordt gebruikt op plaatsen waar geen chloriden gewenst zijn, bijvoorbeeld op stalen bruggen. Ook wordt het gebruikt op plaatsen waar men niet wil dat bijtend zout naar binnen wordt gelopen. Dooikorrels zijn daarmee hèt milieuvriendelijke alternatief voor strooizout. 

Een groot voordeel van dooikorrels is dat deze een 40x langere werking hebben dan strooizout en daarmee bijzonder economisch zijn in gebruik! Afhankelijk van de omgevingstemperatuur blijven de korrels zelfs tot 70 uur werken! Wanneer de temperaturen verder onder nul komen en pekel / strooizout geen werking meer heeft, werken dooikorrels door tot een temperatuur van -40°C!

Door de milieuvriendelijkheid van dooikorrels ten opzichte van strooizout, kan het tot zeer dicht bij beplanting gestrooid worden. Tevens zijn onze dooikorrels niet giftig voor mens en dier. Dooikorrels hebben ten opzichte van strooizout, geen schadelijk effect (corrosie) op metalen, steen, beton, glas, kunststof, rubber, verf en tapijt. Daarom is het product uitstekend van waarde op de volgende gebieden:

- Tuin en park
- Inloop van gebouwen
- Horeca gelegenheden
- Parkeergarages
- Vliegvelden

.